Coaching sociaal- emotionele weerbaarheid

Kindercoaching helpt het kind bij sociale en emotionele problemen. De kindercoach leert het kind hoe het gemakkelijker zijn problemen kan oplossen, die het kind vaardigheden leert die passen bij de leeftijd. Wanneer het even niet lekker loopt in een gezin, hebben de problemen de neiging om alsmaar groter te worden. Dit trekt veel energie weg van het hele gezin, maar wanneer men na gaat denken en praten over oplossingen, kan daar een ommekeer inkomen. Daarna ervaart men meestal alsof de problemen lichter worden en het leven weer wat makkelijker gaat.In Kinderpraktijk COOL is één van de begeleidingsvormen waarmee men werkt Kids Skils. Dit is een methodiek die oplossingsgericht te werk gaat.

Wanneer u  contact opneemt, zal ik u benaderen en gaan we samen in gesprek over de hulpvraag voor uw kind. Na dit gesprek starten de coachingssessies met uw kind. Meestal zijn 2 tot 5 sessies voldoende. Ouders, opvoeders en het kind hebben dan genoeg handvatten of vaardigheden om samen verder te kunnen.

In een aantal gevallen is het prettig voor uw kind om in groepsverband te werken aan de sociaal- emotionele vaardigheden. Dan kan het kind het geleerde gelijk in de praktijk oefenen.

Hierbij heeft Kinderpraktijk COOL u  verschillende trainingen te bieden:

 

tarievencontact

 

Mocht de hulpvraag buiten mijn deskundigheid vallen, dan zal ik u door verwijzen naar een andere vorm van hulpverlening.

home contact