Ondersteuning van de Nederlandse taal met gebaren (NmG)

Het is mijn passie om het bewust omgaan met communicatie met een ieder te delen. Of je nu baby, kind, (groot) ouder of jong volwassen bent. Ben je professional, familielid of vrijwilliger, ik laat je graag de mogelijkheden en veelzijdigheid ervaren van helder en positief taalgebruik ondersteund door gebaren tijdens het spreken (NmG). Mijn motivatie, kennis en ervaring deel ik graag met een ieder ongeacht leeftijd of mogelijkheden, baby’s, kinderen, (groot/ pleeg/ adoptie/ gast) ouders, verzorgers, pedagogen, zorg- & onderwijsprofessionals of belangstellenden.

Waarom ondersteuning met gebaren?

Wetenschappelijk onderzoek bij horende ouders met horende baby’s heeft aangetoond dat gebaren niet alleen de taal- en spraakontwikkeling op jonge leeftijd bevordert, maar ook dat gebarende kinderen, wanneer ze ouder zijn, een voorsprong hebben op niet gebarende kinderen in het lezen, schrijven en spreken. Evenals dat kinderen met een taalontwikkelingsachterstand of een vertraagde gehoor baat hebben bij Nederlands met gebaar-ondersteuning.

Waarom ben ik als taalspecialist docent babygebaren geworden?

Vanuit mijn passie voor taalontwikkeling kwam ik te werken op een cluster 3 school waar men met gebaarondersteuning werkte. Daar heb ik gezien en ervaren dat kinderen die niet in staat zijn tot spreken, toch kunnen communiceren en zichzelf verstaanbaar kunnen maken. Hierdoor krijgen worden deze kinderen gehoord en is er wederzijdse communicatie mogelijk. Ook heb ik ervaren dat anderstalige kinderen veel sneller de nederlandse taal op pikken door de ondersteuning met gebaren. Ik raakte geïnteresseerd en wilde meer weten. Ik ging mij verdiepen in Nederlands met Gebaren en kwam ik bij Babygebaren Nederland terecht. Tijdens mijn zoektocht werd ik steeds enthousiaster en besloot de opleiding docent Babygebaren te gaan doen.

De slogan: ” Ieder kind zijn talent, het is de kunst dit te ontdekken!” gaat ook met gebaar-ondersteuning op. Maak gebruik van de talenten en mogelijkheden die je baby heeft!  Waarom wachten totdat een baby uiteindelijk gaat praten, wanneer je al veel eerder kunt communiceren met baby’s door middel van baby gebaren oftewel Nederlands met Gebaren! Of wachten totdat kinderen met een taalontwikkeling-stoornis, taalachterstand of taal barrière moeizaam verder ontwikkelt, wanneer bewezen is dat dit met gebaar-ondersteuning sneller en effectiever verloopt, met als voordeel dat ook het zelfvertrouwen van het kind sneller toeneemt! Het is alleen de kunst het talent hierin van het kind te ontdekken!

Nu ben ik docent bij Gebarenstem, hierdoor wil ik iedereen het plezier van het gebruiken van gebaren in communicatie laten ervaren! Ik bied workshops,  cursussen en trainingen aan, die afgestemd kunnen worden op de persoonlijke situatie. Maar ook kunt u bij mij terecht voor de implementatie van Baby- en Kindergebaren op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal, de gastouderopvang of de buitenschoolse opvang. Daarvoor kunt u bij mij informatie opvragen voor de mogelijkheden. Lees meer

Oudercursussen Baby- en Kindergebaren

Begrijp je niet wat je baby wilt? Huilt je baby of is het boos en kan het nog niet zeggen wat het voelt? Worstel je met het feit dat je baby niet duidelijk kan maken wat het bedoelt?
Voelt jouw peuter zich vaak onbegrepen? Omdat het nog niet goed kan duidelijk maken wat het wil? Zit je met een gefrustreerd kind, dat van gekkigheid huilt, schopt of slaat? Omdat jullie elkaar niet begrijpen? Is het daardoor niet altijd even gezellig in huis?

Voor een beter contact met je baby of kind, meer begrip in jullie interactie en communicatie, kun je het praten ondersteunen met gebaren. Door baby en kindergebaren te gebruiken visualiseer je wat er wordt gezegd. De gebaren zijn vaak zelfs heel logisch en simpel, waardoor jullie makkelijker contact maken met elkaar en elkaar echt begrijpen. lees meer

PeutertoTAAL groep 

Voelt jouw peuter zich vaak onbegrepen? Omdat het nog niet goed kan duidelijk maken wat het wil? Zit je met een gefrustreerd kind, dat van gekkigheid huilt, schopt of slaat? Omdat jullie elkaar niet begrijpen? Is het daardoor niet altijd even gezellig in huis?

Voor een beter contact met je kind, meer begrip in jullie interactie en communicatie, kun je het praten ondersteunen met gebaren. Door kindergebaren te gebruiken visualiseer je wat er wordt gezegd. De gebaren zijn vaak zelfs heel logisch en simpel, waardoor jullie makkelijker contact maken met elkaar en elkaar echt begrijpen. lees meer

Zing, speel en ervaar met Baby- en Kindergebaar

Wat is er heerlijker dan als ouder en kind samen te zingen, spelen en de wereld om je heen te ervaren. Hoe mooi is dat wanneer je kind met jou hierover kan communiceren in gebaren. Heb je als ouder al de oudercursus Baby- en Kindergebaren gedaan? Wil je leren dit makkelijk toe te passen in je activiteiten met je kindje? Of wil je andere gebarende ouders ontmoeten en samen ervaren en deze ervaringen delen? Kom dan naar de Zing, speel en ervaar met Baby- en Kindergebaren momenten.

Babygebaren implementeren in de kinderopvang, peuterspeelzaal of bij de gastouder.

De druk in de kinderopvang, bij peuterspeelzalen en gastouders neemt steeds meer toe. Veel administratief werk moet gedaan worden om goed op papier bij te houden wat de ontwikkeling van ieder kind is. Ook moet er gewerkt worden aan allerlei doelen en ontwikkelingen. Allemaal heel logisch, maar je tijd is beperkt.

Wat als je iets in handen krijgt waardoor dit makkelijker wordt?

  • je weet precies wat de ontwikkeling van elk kind is
  • je ervaart meer rust in de groep
  • je hebt meer tijd om interactief met elk kind bezig te zijn
  • je kunt vanaf 9 maanden al communiceren met baby’s
  • het er niet boven op komt maar naadloos intergreerd in wat er al is
  • je veel meer kunt genieten van je werk
  • je werk weer wordt zoals je het voor ogen had lees meer

Thema workshop

Een themaworkshop bestaat uit één korte bijeenkomst. Je leert een aantal gebaren en krijgt een korte uitleg over de basis van het Nederlands met Gebaren(NmG) of het Babygebarenprogramma. De kosten van de themaworkshop zijn variabel, afhankelijk van de duur en het aanbod. lees meer

 

home contact