BABY- EN KINDERGEBAREN CURSUS VOOR OUDERS

Begrijp je niet wat je baby wilt? Huilt je baby of is het boos en kan het nog niet zeggen wat het voelt? Worstel je met het feit dat je baby niet duidelijk kan maken wat het bedoelt?
Voelt jouw peuter zich vaak onbegrepen? Omdat het nog niet goed kan duidelijk maken wat het wil? Is het daardoor niet altijd even gezellig in huis?

Dat kan anders.

Voor een beter contact met je baby of kind, meer begrip in jullie interactie en communicatie, kun je het praten ondersteunen met gebaren. Door baby en kindergebaren te gebruiken visualiseer je wat er wordt gezegd. De gebaren zijn vaak zelfs heel logisch en simpel, waardoor jullie makkelijker contact maken met elkaar en elkaar echt begrijpen.

Met communiceren door middel van de Nederlandse taal met ondersteuning van gebaren geef je jezelf en je kind het prachtige geschenk van aandacht voor elkaar en inzicht krijgen in elkaars behoeften.

Hoe zou het zijn als…?

  • Je baby zich verstaanbaar kan maken door taal én het gebruik van gebaren?
  • Je beter kunt communiceren met je baby of kind?
  • Je inzicht krijgt in de behoefte en belangstelling van je baby?
  • Er meer rust in huis komt?
  • Jij en je kind meer zelfvertrouwen krijgen.
  • Je een betere band krijgt met je kind?

Hoewel een kind pas rond een jaar of anderhalf begint met praten is het cognitief al veel eerder in staat om te communiceren. Door je kind gebaren aan te leren, kun je deze periode overbruggen. Je kunt al met je kind communiceren voordat het fysiek in staat is om te praten! Tussen zes en negen maanden zijn de hersenfuncties zodanig ontwikkeld dat het kind zich meer bewust wordt van zijn directe omgeving en het de aandacht beter kan sturen en steeds langer kan vasthouden. Het kind kan associëren: het verbindt de woorden die het hoort aan de voorwerpen die het ziet en de handelingen die het meemaakt. Het kind ziet en herkent een vliegtuig in de lucht en een eendje dat in de vijver zwemt. Het weet wat er gaat gebeuren als je vraagt of het wil eten of gaat slapen. Een kind wil graag met je delen wat het beleeft en nodig heeft. Met Babygebaren geef je het een manier om dit uit zichzelf te doen, zonder dat jij hoeft in te vullen waar het kind naar zou kunnen wijzen of wat het zou kunnen willen. En omdat je kind met gebaren zelf een gesprek met jou kan starten, krijg je meer inzicht in de belevingswereld en de belangstelling.

Wat gaan we doen?

Bij de oudercursus Baby- en Kindergebaren laat ik je zien hoe je een gebaar aanleert bij je baby en geef je inzicht in verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Je zult functionele gebaren leren; effectieve manieren om gebarentaal te gebruiken in het dagelijks leven, maar ik zal je ook laten zien welke activiteiten op een creatieve manier de taalontwikkeling stimuleren.

Voor wie?

Ouders van horende baby’s in de leeftijd van 6 tot 40 maanden.
We werken in kleinen groepen van minimaal 3 en maximaal  5 ouderparen.

Wie is Tineke?

Hallo, ik ben Tineke Willekes.  Ik ben gecertificeerd docent Babygebaren, kindercoach, leerkracht en Taalspecialist. Vanuit mijn diverse ervaring help ik graag ouders en kinderen die tegen communicatieproblemen aanlopen, waardoor er frustraties ontstaan in het gezin. Met taal en gebaarondersteuning help ik kinderen zich verstaanbaar te maken voor meer wederzijds begrip.

Wanneer en waar?

In Zeewolde
De oudercursus Baby- en Kindergebaren start om de 3 maanden van 10:30- 12:15 uur aan de Koraal 89 in Zeewolde. De 2e en 3e keer is altijd in de maanden er na van 10:30-11:45 uur. De Baby- Kindergebarencursus voor ouders bestaat uit drie bijeenkomsten die iedere keer een maand na elkaar plaatsvinden, waarin we steeds een stapje verder gaan. Komt een data echt niet uit, kun je in overleg op een later moment deelnemen.

In Lelystad

Er start op woensdagavond 28 november 2018 van 19:30-21:00 uur een Oudercursus Baby- en Kindergebaren in Lelystad. De definitieve locatie wordt nog bekend gemaakt.

Er is een samenwerking gestart met Kraamzorg een mooi begin en Verloskunde Praktijk de Lelie, houdt dus ook deze websites in de gaten!

Wat kost het?

Een oudercursus kost € 80,- voor een ouderpaar of 2 verzorgers. Dit is voor 3 cursusmomenten van 1 1/2 tot 2 uur. Inclusief het boekje ‘ De eerste gebaren.’

Ben je ook enthousiast?

Ben je enthousiast geworden? De  eerst volgende oudercursus Baby- en Kindergebaren start op zaterdag 15 september 2018 in Zeewolde! Er is nog plaats, dus geef je snel op. VOL=VOL

meld je aan

Heb je vragen?

Mail me gerust op : info@kinderpraktijkCOOL.nl 

 

Ook in Nijkerk, Putten en Ermelo wil ik graag starten, ben je met 3 ouderparen? Meld je dan aan via de mail en ik kom een oudercursus Babygebaren geven in je woonplaats. Je kunt natuurlijk ook voor een prive cursus kiezen.

Je bent welkom om je kind mee te nemen naar de bijeenkomsten, maar liefst alleen wanneer het nog niet mobiel is. Aanwezigheid van je baby is overigens niet noodzakelijk voor de cursus. Idealiter komen beide ouders naar de cursus; als dit niet lukt kan iemand die regelmatig oppast bij het gezin, of bijvoorbeeld een opa of oma die het leuk vindt om ook met Babygebaren te gaan werken, meekomen in plaats van een ouder.

 

home