Kleine stapjes

Kleine stapjes

Wanneer blijkt dat je baby Downsyndroom heeft, is het goed om te weten dat jouw kind meer ondersteuning en stimulering nodig heeft, zodat het zich goed kan ontwikkelen. De methode Kleine Stapjes is hierbij een hulpmiddel. Via hele kleine stapjes kan je jouw kind helpen om zich te ontwikkelen.

Early Intervention

Voor ouders is de methode heel prettig, je leert goed naar je kind te kijken en nog meer plezier te beleven aan de ontwikkeling van je kind. Extra individuele aandacht is erg belangrijk omdat kinderen met Downsyndroom zich langzamer en op een specifieke manier ontwikkelen, zowel lichamelijk als mentaal. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kinderen met Downsyndroom zich gemiddeld gesproken beter ontwikkelen wanneer zij al vanaf jonge leeftijd in de ontwikkeling worden gestimuleerd. Het Early intervention programma helpt bij alle ontwikkelingsgebieden. Het programma kan al vanaf de geboorte worden ingezet.

Download de App

Het eerste early intervention programma was het Down’s Syndrome Program van de Macquarie Universiteit, Australië.  Een praktische vertaling van dit Australische early intervention programma is in Nederland geproduceerd door de Stichting Downsyndroom.  Het resultaat is een gebruiksvriendelijke methode genaamd “Kleine stapjes” welke door professionals en door ouders zelf kan worden ingezet. En er is zelfs een app beschikbaar voor IOS apparaten! Klik hieronder voor de app.