Cursus Baby NmG

Cursus Baby NmG

Begrijp je niet wat je baby wilt? Huilt je baby of is het boos en kan het nog niet zeggen wat het voelt? Worstel je met het feit dat je baby niet duidelijk kan maken wat het bedoelt? Voelt jouw peuter zich vaak onbegrepen? Omdat het nog niet goed kan duidelijk maken wat het wil? Is het daardoor niet altijd even gezellig in huis?

Dat kan anders.

Voor een beter contact met je baby of kind, meer begrip in jullie interactie en communicatie, kun je het praten ondersteunen met gebaren. Door baby en kindergebaren te gebruiken visualiseer je wat er wordt gezegd. De gebaren zijn vaak zelfs heel logisch en simpel, waardoor jullie makkelijker contact maken met elkaar en elkaar echt begrijpen.

Met communiceren door middel van de Nederlandse taal met ondersteuning van gebaren geef je jezelf en je kind het prachtige geschenk van aandacht voor elkaar en inzicht krijgen in elkaars behoeften.

Hoe zou het zijn als:

  • Je baby zich verstaanbaar kan maken door taal én het gebruik van gebaren?
  • Je beter kunt communiceren met je baby of kind?
  • Je inzicht krijgt in de behoefte en belangstelling van je baby?
  • Er meer rust in huis komt?
  • Jij en je kind meer zelfvertrouwen krijgen.
  • Je een betere band krijgt met je kind?

Hoewel een baby gemiddeld pas rond de 18 maanden echt begint met praten is hij al veel eerder fysiek in staat om te communiceren. Ze kunnen gebaren maken. Handig, want ze kunnen deze gebaren inzetten bij hun dagelijkse communicatie. Tussen zes en negen maanden zijn de hersenfuncties zodanig ontwikkeld dat het kind zich meer bewust wordt van zijn directe omgeving en het de aandacht beter kan sturen en steeds langer kan vasthouden.

Het kind kan associëren: het verbindt de woorden die het hoort aan de voorwerpen die het ziet en de handelingen die het meemaakt. Het kind ziet en herkent een vliegtuig in de lucht en een eendje dat in de vijver zwemt. Het weet wat er gaat gebeuren als je vraagt of het wil eten of gaat slapen. Een kind wil graag met je delen wat het beleeft en nodig heeft.

Met Babygebaren geef je het een manier om dit uit zichzelf te doen, zonder dat jij hoeft in te vullen waar het kind naar zou kunnen wijzen of wat het zou kunnen willen. En omdat je kind met gebaren zelf een gesprek met jou kan starten, krijg je meer inzicht in de belevingswereld en de belangstelling.

Wat gaan we doen?

Bij de oudercursus Baby- en Kindergebaren laat ik je zien hoe je een gebaar aanleert bij je baby en geef je inzicht in verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Je zult functionele gebaren leren; effectieve manieren om gebarentaal te gebruiken in het dagelijks leven, maar ik zal je ook laten zien welke activiteiten op een creatieve manier de taalontwikkeling stimuleren.

Cursus bestellen
Totaal


Voor wie?

De cursus is bedoeld voor ouders, grootouders en gastouders van baby’s van 6 maanden tot 40 maanden. De cursus is ook beschikbaar voor professionals die met jonge kinderen werken.

Wat kost het?

Een oudercursus kost €95,- voor een ouderpaar of 2 verzorgers in een groep van 2 – 5 andere ouderparen. Dit is voor 2 cursusmomenten van ongeveer 90 minuten. Doe je alleen de eerste avond mee, dan betaal je €50,- per ouderpaar of €25,- per persoon. Wil je een privé – oudercursus bij je thuis of op lokatie, dan betaal je €125,- per ouderpaar.  Voor een privé -oudercursus met 2 grootouders en of 2 andere verzorgers betaal je €225,-. 

Wanneer en waar?

De cursus is in Zeewolde. De oudercursus Baby- en Kindergebaren start regelmatig op een avond van 19:00- 20:30 uur aan de Mast 38 in Zeewolde. De 2e avond is in de maand er na ook van 19:00 – 20:30 uur. De Baby- Kinder gebarencursus voor ouders bestaat uit twee bijeenkomsten die iedere keer een maand na elkaar plaatsvinden. Wil je graag een ander moment en weet je meer mensen in je omgeving die dat willen, mail dan naar info@kinderpraktijkcool.nl en we regelen dat!