Jij bent uniek

Jij bent uniek

Elk kind is met de vraag bezig ‘Wie ben ik en wat maakt mij bijzonder?’ Een belangrijke vraag die beantwoord moet worden zodat het kind, vanuit zelfkennis, zelfvertrouwen mag hebben. 

Trainingen

Op meerdere dagen per jaar organiseer ik met de methode “Jij bent Uniek!” trainingen . Trainingen die het zelfvertrouwen en de zelfkennis vergroten en uitgaan van de persoonlijke eigenschappen van een kind. Deze trainingen dragen er toe bij kinderen positieve woorden voor henzelf krijgen en over zichzelf nadenken. De trainingen zijn gestoeld op het boek van Dr Charles F. Boyd: “Ieder kind een eigen aanpak.” De training kan in groepsverband, individueel of op locatie zoals een school worden gegeven.

Voor kinderen uit groep 5 en 6 wordt de training ‘Dit ben Ik!’ gegeven.
Voor kinderen uit  groep 7 en 8 wordt de training ‘Jij bent Uniek!‘ gegeven. 

Positieve insteek

‘Dit ben Ik!’ & ‘Jij bent Uniek’ zijn oplossingsgerichte trainingen. Er wordt gewerkt met de positieve persoonlijkheidskenmerken van elk kind waardoor elk kind hierdoor zijn persoonlijke effectiviteit kan verhogen en steviger in zijn schoenen komt te staan.

Het programma van groep 5/6

Elk kind is met de vraag bezig ‘Wie ben ik en wat maakt mij bijzonder?’ Een belangrijke vraag die beantwoord moet worden zodat het kind, vanuit zelfkennis, zelfvertrouwen mag hebben. In ‘Dit ben Ik!’ kijken kinderen naar hun geboorte, hun familie en hun leven tot nu toe. De kinderen gaan aan de slag met de volgende vragen:

  • Waar kom ik vandaan?
  • Wat zijn mijn mogelijkheden?
  • Wat past bij mij?
  • Waar ga ik naartoe?

 

‘Dit ben Ik!’ bevat veel groepsbindende activiteiten die een positieve invloed op het groepsproces hebben.

Voor wie is het programma bedoeld?

‘Dit ben Ik!’ is een programma voor kinderen van groep vijf en zes van de basisschool. Alle kinderen van deze leeftijd kunnen hun voordeel doen met de training, maar juist voor die kinderen die te maken hebben met een situatie waar veel gepest wordt en waar een veilige sfeer ontbreekt, is deze training een goede investering.

Duur van de training en werkwijze

De training wordt in 6 dagdelen gegeven. Elke deelnemer krijgt het ‘Dit ben Ik!’ werkboek. Er worden spellen gedaan, er is discussie en gesprek in kleine en grote groep en er wordt een film bekeken. Elke deelnemer ontvangt na het doorlopen van de training een diploma.

Het programma van groep 7/8

Voor kinderen uit groep 7 en 8 wordt de training ‘Jij bent Uniek!’ gegeven. Jij bent Uniek! Vergroot de zelfkennis en zelfvertrouwen van kinderen. Elk kind is met de vraag bezig “Wat maakt mij bijzonder?” Een belangrijke vraag waarvan het antwoord kan leiden tot een goed zelfbeeld en een optimaal gebruik van je kwaliteiten.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:
Wie ben jij?
Houd jij van jezelf?
Hoe zit jij in elkaar?
Iedereen is anders!
Je persoonlijkheid
Je verandert nog
Beschrijf jezelf
Wat zeggen anderen over jou?
Wat voor soort persoonlijkheid heb jij?
Dit weet je nu van jezelf
Omschrijving van jouw persoonlijkheid

Duur van de training en werkwijze

De training wordt in 6 dagdelen gegeven. Elke deelnemer krijgt het ‘Jij bent Uniek!’ werkboek. Er worden spellen gedaan, er is discussie en gesprek in kleine en grote groep en er wordt een film bekeken. Elke deelnemer ontvangt na het doorlopen van de training een diploma.

Werkwijze van het ‘Jij bent Uniek!’ programma’ bestaat uit verschillende onderdelen: we behandelen het Jij bent Uniek! werkboek, er wordt door de kinderen geschreven en gediscussieerd. Er is toneel, we doen spellen en kinderen vertellen wat zij denken/vinden in grote en kleine groep.

“Gezonde woorden zijn als een boom van leven. Spreuken 15:4”