Vergoedingen

Vergoedingen

Hier onder zijn een aantal tips voor u te vinden om kosten te vergoeden. Het zal per persoon verschillen zijn hoe het voor uw situatie is toe te passen. Heeft u vragen, of wilt u meer informatie? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Opties:

Via FLOW Cooperatie. Als lid van Flow coöperatie wordt in een aantal situaties een vergoeding vanuit jeugdhulp van de gemeente Zeewolde, Harderwijk en Ermelo gegeven, nadat er een verwijzing via de huisarts of de casemanager heeft plaatsgevonden. Voor aanmelding of meer informatie kijk op FLOW coöperatie

Via de ziektekosten verzekering. Geregistreerde Remedial Teachers bij het LBRT, waar Kinderpraktijk COOL ook onder valt worden vergoedt bij verzekering Zorg en Zekerheid op basis van Remedial Teaching. Coaching en Remedial Teaching valt meestal niet onder primaire ziektekosten en wordt daardoor niet vergoed. Toch zijn er meer verzekeringsmaatschappijen die de resultaten erkennen van effectieve Remedial Teaching en coaching. Ik adviseer u daarom de mogelijkheden voor vergoeding van coaching na te gaan bij uw ziektekosten verzekeraar. Door een aantal gemeentes wordt coachen of training sociale vaardigheden soms vergoed. Check het in uw gemeente.

PGB. (persoons gebonden budget) De kosten kunnen (volgens de huidige wetgeving) als activerende begeleiding worden betaald uit het PersoonsGebondenBudget (PGB).

Arrangement. Soms wordt coaching, in overleg met de basisschool, vanuit het rugzakje vergoed. Nu met Passend onderwijs kan het ook gebeuren dat scholen een arrangement uitbesteden aan professionals buiten de school. Wij zijn die professional en in te huren door scholen. We zijn in het bezit van VAR verklaring en VOG.

Minimuminkomen. Indien u een minimum inkomen heeft kunt u mogelijk een beroep doen op de Wet Bijzondere Bijstand van de gemeente.

Vergoedingen vinden altijd achteraf plaats en u dient zelf de rekening bij uw zorgverzekering in te dienen.